S kolegicami smo se zmenile, da se po počitnicah, ko smo se
spet vse nabrale na slovenskih tleh, končno dobimo, da malo poklepetamo in se
podružimo. Sem se hitro javila, da bi nekaj spekla. Seveda si je bilo treba med
službo in letanjem po opravkih pred začetkom šolskega leta nakopati še to.
Nisem srečna, če se mi ne mudi. :)
Tako sem dopoldne pred šihtom hitela peč muffine, delat
okraske, oblivat cakepop-se. Dela sem imela toliko, da sem si zaradi naglice za
kosilo skuhala neslane torteline. Tako da sem na avtobus tekla lačna pa pazit
sem mogla, da se cupcake-si v škatli ne prevrnejo in zmečkajo. :)
Da ne govorimo o kremi na vrhu. Ni bilo misliti, da bi mi
uspelo narediti švicarsko masleno kremo z belo čokolado. Za take dneve imam v
globinah kuhinjskih omaric spravljeno šlag kremo. Ta je čisto dobra, lepo se jo
da brizgat in stoji na mestu. Vse kar rabim. :)
Za osnovo sem naredila čokoladne muffine, ki so nevtralni,
primerni za okraševanje. Po tem receptu iz kulinarike sem jih naredila že
stokrat. So mi zelo všeč, ker so rahli. Skoraj prepolovila sem količino
sladkorja, saj so že sami po sebi sladki zaradi čokolade, ki je notri.
Okraske sem izrezala iz papirja, nanje pisala s črnim tankim
flomastrom in jih pritrdila z lepilnim trakom na špile za ražnjiče. Zaradi tega
sladica izpade kjut in lepa, četudi je krema malo postrani nabrizgana.
Iz
te mase pride kar veliko muffinov, dva pekača in pol sigurno, če delamo take,
da so ravni in primerni za brizganje kreme. Sama sem maso prepolovila, pa sem
dobila en pekač malo preveč visokih muffinov in pa še sprobala sem nov
silikonski pekač iz Hofferja, v obliki mini pekača za kolač. Ko sem mini vence
jemala iz modelov so razpadli, zato sem iz njih naredila cakepops.
ČOKOLADNI CUPCAKES Z VANILIJEVO ŠLAG KREMO
MUFFINI
1/4
skodelice surovega masla
15
dag čokolade
2
jajci
1
in 1/2 skodelice sladkorja
2
skodelici moke
1
in 1/2 skodelice mleka
2
žlički pecilnega praška
1/2
žličke soli
vanilijev sladkor
KREMA
vrečka
šlag kreme
mleko
Maslo
in čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Ta čas v posodo ubijemo
jajca, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Vse skupaj miksamo do
penastega videza.
Stopljeno
čokolado z maslom vmešamo v jajčno zmes.
Izmenično
dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko. Pri teh muffinih ni potrebno paziti
kako mešamo. Kar z mikserjem vse dobro premešamo.
Pekač
za muffine obložimo s papirčki za peko. V vsakega nadevamo maso z žlico.
Modelčke napolnimo le do polovice, saj se med peko kar konkretno dvignejo.
Pečemo
jih na 180°C, 20 minut. Pustimo, da se ohladijo.
Šlag
peno naredimo po navodilih na vrečki. Uporabila sem 160mL mleka in nastala je
ravno prav mehka krema za brizganje. Uporabila sem zvezdast nastavek s 15mm
premera.
CAKEPOPS
Ponesrečene
kolačke sem razdrobila v posodo in dodala šlag kremo, ki je ostala.
Oblikovala
sem za oreh velike kroglice in jih nataknila na lesene špile za ražnjiče.
Stopila
sem belo čokolado in cakepops-e oblila ter jih posula s pisanimi mrvicami in
lešnikovim krokantom.
Potem
so romali v zamrzovalnik, kjer se je čokolada zelo hitro strdila in ni bilo
bojazni, da bi se ob shranjevanju poškodovali.
Uf, zelo dolga objava. Sem se kar zmatrala. :)
sladkosnEda
Juuuuj, lipčkani! :) xx
OdgovoriIzbrišiTenkjuuu :)
OdgovoriIzbriši